Tips på mental träning – bli uthållig

Detta inlägg blir annorlunda – skulle vara ett träningspass – men handlar istället om att inte ge upp och tips på mental träning. Missöde igår är orsaken. Häng i.

Igår:  Allt underlag för träningspasset fanns – skulle bli ett blogginlägg . Men jag föll på mållinjen. Lade 2,5 timmar av min kväll  på tre olika videoredigeringsprogram, kollade på youtube tutorials – jag vill enkla saker – klippa ihop, skriva och justera tempo – men hittade inte alla tre funktioner i något av programmen. Klockan 00:40 skrev jag med stora bokstäver i mitt kreativa block. ”Jag lägger ner bloggjäveln.” (Ber om ursäkt för språket.).

Idag. Ny dag. Och bästa starten med ett träningspass på Kvillebäcken och ett taggat gäng. Vi startade helgen bra  tillsammans.

Så ge inte upp. En del i att bli uthållig är att träna mentalt. Huvudet bestämmer vad kroppen orkar. Ett vältränat huvud styr kroppen till häftiga prestationer.  Huvudet styr faktiskt livet till spännande händelser.  Var inte rädd för att misslyckas. Se misstagen som en del  processen att lära sig.

Nedan är det länkat – klicka järnet – till bok-/föreläsning-/Tedtalk och Poddtips på temat mental träning:

  • Monkey Mindset (Tipstack till Charlotte W ♥️ – hon har lärt mycket och även Charlotte D – alla borde ha 1-2 Charlotte). Bli medlem gratis på hemsidan Moneky Mindset och få tillgång till ljudfiler. Du kan börja träna redan idag. Daniel Sjöstedt är mental tränare och han är beläst. Han inspireras bland annat av leg. psykolog Lars Eric Uneståhl en legendar inom mental träning. Men innehållet är brett och det kommer alltid bra konkreta råd.
  • Podden In your face with love Johannes Hansen – en mental coach som är anlitad av idrottsstjärnor, människor inom näringslivet och en rad andra områden. Han har även sk open sessions – föreläsningar där en mikrofon skickas runt i publiken och han coachar live. Jag ska på detta evenemang i Göteborg 20 september. Lovar återge min upplevelse. Lyssna gärna på intervjun med honom på framgångspodden. Han har varit med två gånger.
  • Och när vi är inne på Framgångspodden – lyssna gärna på intervjun med Christer Olsson – en Öckerö-pöjk med mycket sunt förnuft.
  • Slutligen – en  riktig stjärna, Carol Dweck – professor i psykologi som skrivit – Mindset: du blir vad du tänker. Kolla gärna på hennes TED-talk ”Kraften att tro att du kan bli bättre.

Använd detta för att nå dina mål eller sätta nya vanor. Om det är att komma igång med din träning. Eller att bli bäst i landslaget.

Kör hårt, ha kul och ta hand om dig ♥️

 

PS. Gå gärna in på facebook-sidan Spänstfenomenet och berätta – vad kämpar du med? Vilka är dina mål?
PS2. Träningspasset kommer – för jag kommer inte ge upp – ska bemästra de där videoverktygen. 💪

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s