Mental träning live (och lite självömkan)

Just nu på min kammare är det mycket läsa och lära. Det finns magert med utrymme för mina idéer på kommande blogginlägg. Försöker plugga in muskler inför gymtränarutbildningen om två veckor. Slående hur komplicerat romarna gjorde orden. Fattar att finnarna kunde sitta i bastun och fylla tomrummet med krångliga ord som lihasvuoristo (muskelberg) eller koulutus Banaanit (träningsbananas).
Men vad motiverade romarna till att kalla en muskel för sternocleidomastoideus?

cof

Okej – nog med reflektioner.

För drygt en vecka sedan var jag på Open session som hölls av den mentala coachen Johannes Hansen (klicka här för att komma till hans hemsida). Människor fick räcka upp handen och berätta om sina problem och han coachade dem live. En märklig och osvensk företeelse. Men han är skicklig och lyckades skapa en tillåtande atmosfär med hjälp av ljussättning, musik samt generös humor. Vi fick instruktioner att applådera alla som vågade ta till orda. Spänd stämning och jag var utmattad efteråt.
Flera bjöd på sina historier. En kvinna som haft svår social ångest i sina ungdomsår talade om sin vånda att dejta. Hur hennes bakgrund gav henne noll grund att stå på för att våga ta klivet att börja dejta. Hans slutsats var att hon använde sin ”story” för att bygga murar och slippa göra det jobbiga. Flera av råden handlade om hur människor skapar hinder genom sina förutfattade meningar om sig själva eller sakernas tillstånd. En man sade att han var vilsen – att han ständigt sökte efter den rätta sysselsättningen. Slutsatsen blev att han närde myten om sig själv som sökare vilket gjorde det omöjligt för honom att se vad han faktiskt gillade och inte gillade.

Den röda tråden som jag såg för kvällen var nyttan med att möta motståndet hos sig själv. Att våga göra det där man inte riktigt vågar. Och lära känna nya världar.

Mental träning är ett spännande område. Kanske undrar du vad det är?
Så här svarar Mentala tränarförbundet Skandinavien på vad mental träning är:

Grundläggande mental träning

består av avspänning och avspänd koncentration. Den ger en utomordentlig stressbuffert, inre balans och känsla av egenkontroll. I ett avspänt tillstånd är du mycket mottaglig för självpåverkan och nästa steg är att du redan i förväg gör dig en föreställning av hur du gör, känner och tänker när du når eller har nått ditt mål.

Klicka här för att gå in på Mentala tränarförbudets hemsida.

Nu ska jag plugga lite till – men du – träna gött och ta hand om dig !

PS. Klicka här för att komma till facebooksidan – kommentera gärna 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s