Snabba gym-passet

Här kommer ett exempel på vad jag själv brukar köra på gymmet. 3 superset! Superset innebär att man växlar mellan två övningar utan att vila emellan övningarna. Detta pass innehåller alltså 6 övningar.

Ett snabbt avklarat pass – vilket gillas när tiden är knapp. Just igår hade jag gott om tid, vilket för min del innebär att jag stannar och leker i gymmet, svingar mig i stänger, hivar mig upp och dänger rep i golvet. En riktigt bra lördag helt enkelt.

Superset 1: Jag växlar mellan armhävning/dips med kettlebell och knäböj-rotation. SE filmen 🙂

3 set. Först 10 repetitioner, därefter 8 rep och slutligen 6 rep.

 

 

Superset 2: Jag växlar mellan enbensknäböj och hantelsnatch.

Min teknik i snatch kan bli betydligt bättre – mindre böj i benen och hanteln närmare kroppen. Men go känsla när man lyckas få till snärten. Enbensknäböj är en riktig utmaning för pannbenet. (Man kan även köra enbensknäböj med hantlar i händerna, hängande rakt ned).

Kör 4 set x 6 repetitioner.

 

 

 

Superset 3: Jag växlar mellan situps med axelpress och boxhopp.

Körde situpsen som en pyramid med 10-8-6 och därefter 6-8-10. Jag växlade med boxhopp 3 st/set. Totalt 6 set alltså. För att förtydliga:
Set 1: 10 situps och 3 hopp
Set 2: 8 situps och 3 hopp
Set 3: 6 situps och 3 hopp
Set 4: 6 situps och 3 hopp
Set 5: 8 situps och 3 hopp
Set 6: 10 situps och 3 hopp

 

Max ansträngning på varje hopp och upp till 20 sekunder mellan hoppen (OBS! jag lever inte som jag lär i filmen). Då tränar du explosivt – styrka och hastighet. (Jag kommer skriva ett inlägg om explosiv träning, ett jättespännande område!)

Sedan vi sågs sist har jag:

  • blivit licensierad i gymmet! Jej!  Otroligt lättad efter godkännandet som jag var orimligt nervös inför. Lite dramatik på målsnöret också. Berättar vid tillfälle.
  • gjort en handfull övningsinstruktioner med några sköna lirare.
  • nästan fullföljt halva kost- och hälsocoachutbildningen men bestämde mig för att hoppa av i november eftersom jag inte hinner med. Ändå åkte jag till sista träffen för året och drabbades av tvivel och funderingar. Ämnen, studiekompisar och lärare är så himla bra, är det en felprioritering att hoppa av? Samtidigt har jag inte lyckats komma ner i tid på jobbet, något jag skulle behöva för att hinna med studierna.

Hursomhelst jag hoppas att din träning går bra! Hör gärna av dig om du har funderingar, behöver inspiration och pepp! Länk till facebooksidan: Spänstfenomenet. Viktigt att du tar hand om dig! Ha en fin jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s